Ja, vi elsker - Tonen av gull og frihet

Denne mai-kvelden vil publikum kunne oppleve en konsert med utdrag fra den kritikerroste og helt spesielle musikksamlingen «Ja, vi elsker» som Schola Cantorum spilte inn med Forsvarets stabsmusikkorps til Grunnlovsjubileet i 2014.

Som en musikalsk historiebok åpner sangene for tilgang til den norske saga. Bjørnstjerne Bjørnsons lange ekskursjon gjennom norgeshistorien i de åtte versene i «Ja, vi elsker» er et helt konkret eksempel på den nasjonale sangen – i dette tilfelle selve nasjonalsangen – som et merke for minnet om nasjonens og landets historie. Mer subtilt finner det uttrykk i Fedrelandssalmen, der skildringene av naturen og årets løp tjener som metaforer for både Guds ord og for hvordan samfunnet vinner frem til opplysning, frihet og lovgivning. 
 - Erik Fosnes Hansen 

Utgivelsen var en samling av våre mest kjente og kjære fedrelandssanger, innspilt i helt nye arrangementer. Under konserten blir sangene omkranset av monumentale nasjonalromantiske instrumentalverk og lyriske folketoner for a cappella kor. 

Tid: Onsdag, 13. mai, kl. 19 
Sted: Universitetets aula

Dirigent: Ingar Bergby
Konferansier: Erik Fosnes Hansen
Billetter: 300,- (ordinær), 250,- (honnør),
150,- (forsvarsansatte/venneforening),
100,- (barn/student)
Billettsalg: www.billettservice.no

scholaogstabenred

 

Neste konserter

Ingen hendelser

Kjøp album

2L095

 

Støtt oss

Grasrotandelen small

 

Sagt om Schola

  • image
  • image
  • image