Ein deutsches Requiem

ein deutsches requiem flyer lowresI 2014 fyller Schola Cantorum 50 år. Jubileumsåret innledes med en storslagen fremføring av Brahms' Requiem med Universitetes Symfoniorkester i Universitetets Aula.

9. mars kl 1900
Billetter: 200/150
Kjøpes via billettservice, eller i døren 
Dørene åpnes kl. 1830
Varighet: 90 min uten pause

Solister:
Mona Julsrud, sopran
Magnus D. Kjeldal, baryton

Dirigent:
Tone Bianca Sparre Dahl

Johannes Brahms (1833-1897) skrev requiemet sitt over flere år. Noen sier det ble inspirert av morens bortgang i 1865, andre mener det var sykdommen og den alfor tidlige bortgangen til komponistvennen Robert Schumann som gjorde stort inntrykk på Brahms. En ting som er sikkert er at han ville skrive et requiem som var humanistisk, mer enn kristent, og valgte derfor å bruke tysk tekst fremfor den tradisjonelle liturgien på latin. Verket ble urfremført i sin endelige form i 1869.

Mona Julsrud er en av Norges mest ettertraktede konsertsangere og repertoaret hennes spenner fra tidlig barokk til nyskrevet musikk. Hun har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og operaskolen ved Royal College of Music i London. Mona synger med norske og utenlandske orkestre og er hyppig gjest ved festivaler i Norge og utlandet. Blandt dirigenter hun har samarbeidet med kan nevnes Frans Brüggen, Philippe Herreweghe, Fabio Biondi og Roy Goodman. Hun har medvirket ved ca 25 cd-innspillinger, bl a Mozarts Requiem og Bachs Matheuspasjon med Frans Brüggen og Orchestra of the 18th Century, Handels Jephtha med Fabio Biondi og Stavanger Symfoniorkester samt flere innspillinger av skandinavisk samtidsmusikk. Mona har en spesiell forkjærlighet for kammermusikk, og sammen med Bergen Barokk er hun i gang med en innspilling av samtlige kantater fra samlingen Harmonische Gottes-Dienst av Telemann. Innspillingene har blitt mottatt med strålende kritikker i norsk og utenlandsk presse. Mona er ansatt som førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole. 

Magnus D. Kjeldal. Som en forsiktig gutt fra Lunde i Telemark var det lite som skulle tilsi at opera var veien å gå for Magnus, men talentet og lidenskapen for klassisk sang viste seg tidlig og har siden beveget ham mot operascenen. Magnus ferdigstiller for tiden sin mastergrad i opera ved Kunsthøyskolen i Oslo. Han debuterte i september 2012 i rollen som Fiorello i Barberen fra Sevilla på Den Norske Opera og Ballett. Her gjør han også sin eksamen som Guglielmo i Cosí fan tutte denne helgen, samt 10. og 11. mars. Magnus var medlem i Schola Cantorum fra 2009 til 2011 og var i løpet av den tiden med på konserter og plateinnspillinger med bl.a. Dimmu Borgir, og turnéer i inn- og utland. 

 

 

Neste konserter

Ingen hendelser

Kjøp album

2L095

 

Støtt oss

Grasrotandelen small

 

Sagt om Schola

  • image
  • image
  • image